tiistai 7. huhtikuuta 2009

SM-cup 6.-8.3.2009

Vain viikko viimeisen Lappi-sarjan osakilpailun jälkeen oli aika pelata SM-cuppia Kemijärvellä. Ilmeisesti matka- ja turnausväsymys painoi koko joukkuetta, kun matkalle lähtijöitä ei meinannut löytyä riittävästi. Jotkut kehtasivat jopa vedota työkiireisiin! Kapteenimme osoitti jälleen kerran suuruutensa kokoamalla väkisin kasaan riittävän määrän pelaajia edes kahdeksi pelipäiväksi. Ensimmäinen päivä jouduttiin pärjäämään kolmella pelaajalla, joista yksi lainattiin kisan järjestäjiltä.

Heti ensimmäisessä pelissä joukkue sai vastaansa Rissasen joukkueen - yhden kisan ennakkosuosikeista. Joukkueemme pystyi kuitenkin pelaamaan paineettomasti laittaen vastustajan ahtaalle: viimeiseen päähän lähdettiin 6-6 tilanteessa, viimeisen kiven etu vastustajalla. Viimeinenkin pää oli tasaista vääntöä aina viimeiseen kiveen asti, jolla vastustajan onnistui heittää niukka ykkönen muutaman sentin erolla.

Joukkueemme jatkoi hyvää peliä myös toisessa ottelussa. Hyvinkääläinen Ruotun joukkue ehti jo karata 3-8 johtoon, mutta toiseksi viimeisessä päässä otetut neljä pistettä takasivat jännittävän viimeisen pään. Siinä vastustaja onnistui kuitenkin hyödyntämään viimeisen kiven etunsa ja ottamaan pisteen. Näin tappiolukemiksi saatiin 7-9.

Lauantain aamupeliin saatiinkin sitten kaksi tuoretta pelaajaa ja koko joukkue kasaan. Tämä näkyikin pirteänä pelinä rovaniemiläistä Hervan joukkuetta vastaan. Nappasimme heti toisesta päästä neljä pistettä, emmekä päästäneet vastustajaa enää iskuetäisyydelle. Voitto lukemin 9-4.

Neljänteen peliin oli taas luvassa kova vastustaja eli Korhosen joukkue Hyvinkäältä. Päätimme kuitenkin vain pelata nautiskellen ja rennosti - toki myös keskittyneesti. Tämä tuottikin erinomaista tulosta: johdimme kahden pään jälkeen 4-0 ja viiden pään jälkeen 6-2. Kuudennessa päässä vastustaja nappasi kolme pistettä, mutta emme siitä kuitenkaan säikähtäneet ja otimme kahdesta viimeisestä päästä molemmista pisteen. Viimeisen pään viimeiset kivet olivat taas jännittävät: kapteenimme heitti hyvän kolmosen ykköskivemme seuraksi. Vastustajalle jäi melko mahdoton tuplapoisto ainoaksi vaihtoehdoksi, eivätkä he siinä meidän onneksi onnistuneet. 8-5 voitto ja pääsy kuuden parhaan joukkoon!

Turnauksen pelikaavio oli todella mielenkiintoinen: vaikka hävisimme kaksi ensimmäistä peliämme, oli tie finaaliin asti edelleen auki. Voittamalla kolmannen ja neljännen pelin pääsimme pelaamaan paikasta semifinaaleihin. Tuossa pelissä vastustaja oli hienokseltaan niskan päällä alkupäissä, mutta pysyimme kuitenkin pelissä mukana. Kuudennessa päässä vastustajan onnistui rakentaa paha ylivoimatilanne, kun poistomme epäonnistuivat. Kapteeni yritti viimeisellään kaikki-tai-ei-mitään määristä suojan taakse, mutta kivi jäi harmittavasti näkyviin. Vastustaja onnistui helpossa poistossa, pää vastustajalle 0-4 ja peli oli sitä myöten selvä.

Peli sijoista 5-6 oli jo turnausväsymyksen sävyttämä, hävisimme 4-8. Kuudes sija oli kuitenkin paljon enemmän kuin etukäteen osasimme haaveillakaan.

Vielä pieni päätelmä: Koska olimme Lappi-sarjassa kahdeksansia ja SM-cupissa kuudensia, täytyy Lappi-sarjan tason olla kova!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti