keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Kovaa peliä Kemijärvellä

Lappisarjan Kemijärven viikonloppu toi muassaan tiukkoja pelejä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappioita. Markin joukkue (Oulu 2) lähti viikonlopun peleihin sarjan johdossa niukasti Roi jr:n ja Ranua 2:n edellä. Teemun kipparoima Oulu 1 oli myös varsin hyvissä asemissa sarjan keskikastissa.

Oululaiset saivat pelata viikonlopun ensimmäisen pelin keskenään, ja tälläkin kertaa Markin joukkue veti pidemmän korren. Peli oli kuitenkin tasaisempi kuin joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen.

Markin joukkueen toinen peli oli isäntäjoukkue Kemijärveä vastaan, ja kyyti olikin kylmää: kemijärveläiset pelasivat loistavasti eivätkä antaneet oululaisille mitään mahdollisuuksia. Ensimmäinen tappio sarjassa oli tosiasia. Kolmas peli Ranua 1:ä vastaan alkoi myös heikosti, ja peli näyttikin menevän ranualaisille, kun viimeiseen päähän lähdettiin Ranua 1:n kolmen pisteen johdossa ja viimeisen kiven edulla. Markin onnistui kuitenkin piiskata joukkueensa huimaan loppukiriin, ja niin vain kävi, että joukkue otti viimeisestä päästä neljä pistettä ja voitti ottelun pisteellä! Joukkueen lauantain viimeinen peli oli sitten kärkikamppailu Ranua 2:a vastaan. Edellisen pelin lopun hyvä vire jatkui ja peli olikin joukkueen paras koko viikonloppuna. Tuloksena sarjan voittotaistelun kannalta tärkeä voitto!

Sunnuntain Markin joukkue aloitti toisella kärkikamppailulla, kun vastaan asettui Roi jr.-joukkue. Vastustajat olivat koko ajan askeleen edellä, ei vähiten juniorimaajoukkueessa pelaavan ykkösheittäjänsä ansiosta. Selkeä tappio ja takaisku mestaruushaaveille. Sama tahti jatkui Roi sr:a vastaan: isonumeroisia päitä puolin ja toisin, mutta liian monta ja liian isoja meni vastustajalle. Viikonlopun viimeiseen peliin joukkue ryhdistäytyi ja onnistui voittamaan jälleen Ranua 1:n jännittävien vaiheiden jälkeen. Oulu 2:n saldoksi viikonlopulta jäi siis neljä voittoa ja kolme tappiota. Sarjan voiton kannalta tappioita tuli pari liikaa: joukkue tarvitsisi viimeisenä peliviikonloppuna apuja muilta joukkueilta, joiden pitäisi napsia pisteitä Ranua 2:lta.

Teemun joukkeen pelit eivät menneet aivan yhtä hyvin: viikonlopun peleistä ei herunut yhtään voittoa. Lauantaina pelit kulkivat ajoittain hyvinkin, kun joukkue voitti muutamassa pelissä enemmän päitä kuin vastustaja. Vastustajan ottamat päät olivat kuitenkin turhan suurinumeroisia.

http://personal.inet.fi/urheilu/curling/lappikuppi_9_10.pdf

PS: Jäät Kemijärvellä olivat erinomaiset, mikä ei ole itsestäänselvyys Lappisarjassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti